SuikerGilde 19

Start of the future

Bug in het webformulier van Electrabel.

Op zoek naar een energieleverancier wilde ik via de klantendienst van Electrabel een eenvoudige vraag stellen. Via de website kan je op verschillende manieren een vraag stellen, maar het eenvoudigste leek mij via ‘e-mail’. Voor Electrabel is ‘e-mail’ gelijk aan een online webformulier. Maar goed dat kan je nog verdedigen. Na het intikken van mijn vraag, en bijhorende gegevens, klik ik op ‘Volgende’. Vervolgens blijft het scherm hangen op dit icoon.

Bug in het webformulier van Electrabel.

Na contact (via twitter met Ilse van Electrabel), sturen ze mij terug naar bovenstaand formulier. Een oneindige lus dus…

Aangezien ik zelf softwareontwikkelaar ben, zoek ik een beetje verder. Eerst denk ik dat mijn vraag te lang is, en dat dit niet correct wordt getoond een de gebruiker. Na wat proberen zie ik dat de limiet ligt op 3010 karakters, ruim voldoende dus voor mijn vraag. Dan maar op zoek naar een andere oorzaak. Ik verwijder zin per zin, tot het formulier wel correct kan worden doorgestuurd. De schuldige is de volgende ‘zin’:

Postcode: 9060

Na nog wat proberen is het probleem de dubbele punt (wanneer deze voorkomt in de 2de tekstregel of lager)

 • Postcode: 9060 -> lukt niet
 • Post code: 9060 -> lukt wel
 • a: 123 -> lukt niet
 • a: b -> lukt niet
 • a b: -> lukt wel
 • : -> lukt wel

Zo, de rest laat ik over aan de ontwikkelaars van Electrabel. Benieuwd hoelang het duurt voordat dit wordt opgelost 🙂

Ik heb mijn vraag dan maar doorgestuurd zonder dubbele punten.

Bug in het webformulier van Electrabel.

1 reactie

 1. Electrabel webteam

  Beste

  Bedankt voor uw terecht opmerking.
  We maken er werk van en lossen het zo snel mogelijk op.

  Electrabel webteam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 SuikerGilde 19

Hosted by SoHosted.com

Theme based on Hemingway by Anders Noren

Powered by Wordpress 6.5.4Boven ↑