Na veel nadenken en veranderingen hebben we dan toch onze keuze kunnen maken in een tuinhuis. Eerst waren we van plan om deze zelf te maken, maar toen we voor een model gingen kijken op internet is dit dan toch veranderd, voornamelijk door de prijzen van de tuinhuizen. Je kan het voor die prijzen namelijk niet zelf meer maken.

Eerst moesten we de grootte bepalen en deze is zelfs nog veranderd tot op het laatste moment. Het is uiteindelijk een tuinhuis geworden met binnenmaten van 2,5 meter bij 3 meter. En nog denken velen dat het te klein gaat zijn. Nu we de grootte hadden zijn we gaan kijken op verschillende sites waar tuinhuizen te koop zijn. Ook bij de Makro zijn we op de site geweest nadat een buurman vertelde dat zijn tuinhuis daar vandaan kwam. Uiteindelijk is het dan een andere geworden. De foto’s hiervan zullen later komen doordat deze nog moet geleverd worden.

Na het tuinhuis te hebben gekozen moest natuurlijk de fundering gelegd worden. Een betonplaat met een vorstrand. Dat was dus goed meetwerk en timmerwerk en niet te vergeten natuurlijk het graafwerk van de vorstrand. De grond lag daar namelijk al lager dan dat het zou moeten komen. De vorstrand is ter preventie voor in de winter dat de vorst niet onder de betonplaat kan komen en hem scheef duwen. Het moet namelijk eerst 40 centimeter de grond in voordat de vorst onder de betonplaat kan komen.

Via via konden we redelijk goedkoop een restlading beton verkrijgen. Reeds enkele dagen later was het zover en werd de betonplaat gegoten. Actie foto’s daarvan zie je hieronder. Daarna was het voor Tim en Marie-Laure een werkje om de betonplaat recht te rijen, we gingen aan de slag met een rechte lange lat en zijn wel even bezig geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn.

De rode buis die te zien is op de foto’s is voor de elektriciteit in het tuinhuis.

Het tuinhuis wordt half juli geleverd in een bouwpakket.