Na veel wikken en wegen en lange ritten langs alle bouwgronden blijven er nog maar twee plaatsen over: Assenede (Danneels) en Zelzate (Bostoen). We maken een afspraak bij beiden bedrijven.

Bij Bostoen is de afspraak in een passieve kijkwoning in Sint-Amandsberg. Dit huis is een beetje hetzelfde als het huis dat we op het oog hebben in Zelzate, alleen iets kleiner. We krijgen hier alle uitleg over hoe Bostoen te werk gaat en ook de verschillen tussen de verschillende bouwmogelijkheden. Hiermee bedoel ik passief en traditioneel met de mogelijkheden aan bijverwarmingen. Maar dat is een keuze voor later, eerst de locatie.

De vertegenwoordiger van Danneels kwam bij ons thuis langs. Hij was bijna een uur te laat, maar dit terzijde. Ook hier krijgen we uitleg over hoe alles in zijn werk gaat bij Danneels. Het grote verschil met Bostoen is dat ze alles nog metselen op de bouwplaats en Bostoen laat panelen maken in de fabriek die alleen nog maar op de juiste plaats moeten gezet worden.

Ook nu moeten we weer goed nadenken wat we nu eigenlijk willen. We moeten veel wikken en wegen.

Wordt vervolgd!