SuikerGilde 19

Start of the future

Tuinhuis geplaatst.

Na twee dagen zwoegen in de zon is dan eindelijk het tuinhuis geplaatst. Het was een soort bouwpakket, alleen was de handleiding ervan niet zo heel duidelijk, maar we zijn er toch aan uit gekomen.

Doordat we dachten dat het tuinhuis te laag zou zijn, heeft Tim nog 4 planken op maat en met dezelfde uitsparing gezaagd zodat we deze er tussen konden steken.

We wilden zelf het hout behandelen dus hebben we onbehandeld hout gekocht. We zijn naar Colora in Eeklo geweest en daar vertelden ze ons dat we het best tuinolie kunnen gebruiken, zodat we nog wel steeds de houtstructuur blijven zien. Binnenkort een update van de schilderwerken!

Keuken plaatsen

Afgelopen vrijdag werd de keuken geleverd. Maandag werd gestart met de plaatsing. De al wat oudere keukenplaatser werkt heel nauwkeurig, alles is voorlopig tot in de details in orde. Nog één of anderhalve dag werk en de keuken is klaar!

Tegels

Net voor het bouwverlof werd de badkamer en de benedenverdieping betegeld.

Chape

Vandaag werd de bovenverdieping en benedenverdiepen gechapet.

Betonplaat tuinhuis

Na veel nadenken en veranderingen hebben we dan toch onze keuze kunnen maken in een tuinhuis. Eerst waren we van plan om deze zelf te maken, maar toen we voor een model gingen kijken op internet is dit dan toch veranderd, voornamelijk door de prijzen van de tuinhuizen. Je kan het voor die prijzen namelijk niet zelf meer maken.

Eerst moesten we de grootte bepalen en deze is zelfs nog veranderd tot op het laatste moment. Het is uiteindelijk een tuinhuis geworden met binnenmaten van 2,5 meter bij 3 meter. En nog denken velen dat het te klein gaat zijn. Nu we de grootte hadden zijn we gaan kijken op verschillende sites waar tuinhuizen te koop zijn. Ook bij de Makro zijn we op de site geweest nadat een buurman vertelde dat zijn tuinhuis daar vandaan kwam. Uiteindelijk is het dan een andere geworden. De foto’s hiervan zullen later komen doordat deze nog moet geleverd worden.

Na het tuinhuis te hebben gekozen moest natuurlijk de fundering gelegd worden. Een betonplaat met een vorstrand. Dat was dus goed meetwerk en timmerwerk en niet te vergeten natuurlijk het graafwerk van de vorstrand. De grond lag daar namelijk al lager dan dat het zou moeten komen. De vorstrand is ter preventie voor in de winter dat de vorst niet onder de betonplaat kan komen en hem scheef duwen. Het moet namelijk eerst 40 centimeter de grond in voordat de vorst onder de betonplaat kan komen.

Via via konden we redelijk goedkoop een restlading beton verkrijgen. Reeds enkele dagen later was het zover en werd de betonplaat gegoten. Actie foto’s daarvan zie je hieronder. Daarna was het voor Tim en Marie-Laure een werkje om de betonplaat recht te rijen, we gingen aan de slag met een rechte lange lat en zijn wel even bezig geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn.

De rode buis die te zien is op de foto’s is voor de elektriciteit in het tuinhuis.

Het tuinhuis wordt half juli geleverd in een bouwpakket.

Vloerverwarming, bad en douche

Dinsdag werden de leidingen voor de voerverwarming aangelegd. Op de badkamer werd het bad en de douchebak geplaatst. Alles is nu klaar voor de chappe.

Glas is breekbaar

Aangezien er een probleem was met de grote ramen aan de achterzijde, zorgde dit al voor de nodige vertraging.

Nu duikt er opnieuw een probleem op met één van deze ramen. In het glas was meteen na de plaatsing een barst te zien. Na enkele dagen was de barst al gegroeid. Het volledige raam zal nog eens moeten vervangen worden…

Garagepoort, crepi en cv-ketel

De garagepoort werd afgelopen week geplaatst. Ook de crepi aan de voordeur heeft een tweede laag gekregen, en is nu klaar. De cv-ketel werd geplaatst in de garage.

Ramen eindelijk klaar

Eindelijk zijn de twee laatste ramen geplaatst. Er was een fout gebeurd, waarschijnlijk bij het opmeten, waardoor men een nieuwe bestelling moest doen. Vandaag werden deze 2 grote ramen aan de achterzijde geplaatst.

De garagepoort is voorlopig dichtgemaakt met platen, zodat de woning nu volledige gesloten is. Afgelopen week werd ook de crepi aangebracht aan de voordeur.

Isolatiechape

Afgelopen woensdag werd op de verdieping een laag isolatiechape gegoten. Dit is een laag chape met polystyreen (isomo) korreltjes erin. Op deze laag komt nog een laag chape. In de badkamer komt er eerst nog de vloerverwarming.

« Oudere berichten

© 2024 SuikerGilde 19

Hosted by SoHosted.com

Theme based on Hemingway by Anders Noren

Powered by Wordpress 6.5.3Boven ↑