Wandeling Hoge Kempen, Kikbeekvallei blauwe route (5.5 km)

In het Nationaal Park ‘Hoge Kempen’, in Belgisch Limburg zijn meer dan 350km wandelroutes uitgestippeld. Wij kozen onder andere voor de lus van 5.5km rond de vallei van de Kikbeek. De wandelingen zijn goed uitgepijlt (in beide richtingen), wij volgen de blauwe ruitjes, en starten in de buurt van ‘instapplaats camping Kikmolen’. De wandeling maakt een lus rond de vallei. Je loopt tussen bossen en open vlaktes. De autosnelweg E314 is vlakbij waardoor je deze wel constant hoort. De wandeling is onlangs wat aangepast (natuurbehoud), maar de pijltjes zijn duidelijk.

Er zijn verschillende wandelkaarten beschikbaar, maar met de overzichtskaart van het volledige Nationaal Park heb je zeker genoeg. De kaart kost € 8 en is te koop bij elke toegangspoort van het Nationaal park.

  • Vertrekpunt: camping Kikmolen (kaart)
  • Blauwe ruitjes (lus van 5.5km). (site).

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.