Wandeling Hoge Kempen, blauwe route Lieteberg (10.5km)

In het Nationaal Park ‘Hoge Kempen’, in Belgisch Limburg zijn meer dan 350km wandelroutes uitgestippeld. Wij kozen onder andere voor de lus van 8.8km die vertrekt in Roelen. De wandelingen zijn goed uitgepijlt (in beide richtingen), wij volgen de blauwe ruitjes. Er zijn 2 officiële ‘instapplaatsen’, waar er ook parkeerplaatsen voorzien zijn. Je loopt afwisselend tussen bossen en weilanden waar vooral de absolute stilte opvalt.

Er zijn verschillende wandelkaarten beschikbaar, maar met de overzichtskaart van het volledige Nationaal Park heb je zeker genoeg. De kaart kost € 8 en is te koop bij elke toegangspoort van het Nationaal park.

Wij vertrokken vanop het Landal park ‘Mooi Zutendaal’, daardoor was de lus bijna 2km langer.

  • Vertrekpunt: Roelen (Zutendaal), parking aan de Kiewitseweg (kaart)
  • Blauwe ruitjes (lus van 8.8km). (site).

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.