Grote kraan voor ArcelorMittal passeert in Zelzate

Woensdagavond 27 februari 2019 om 18u45 passeerde de nieuwe kraan voor ArcelorMittal over het kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate. Het gevaarte is 80m hoog en kan goederen tot 50 ton tillen. De kraan zal gebruikt worden voor het lossen van grote zeeschepen, met onder andere erts en kolen.

Enkele tientallen mensen kwamen het uitzonderlijk transport bekijken.

De kraan is gemaakt in Spanje en vertrok half februari richting België. De kraan wordt eerst ter hoogte van het Kluizendok klaar gemaakt en binnen 10 dagen effectief gelost. Vanaf juni zal de kraan in gebruik genomen worden.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.