Ironman triathlon Hawaï

Mieke De Craene

Mieke De Craene

Op 11 oktober wordt in Hawaï de 30ste Ironman triathlon gezwommen/gefietst/gelopen. Na 3,9 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen moet er nog eens een marathon van 42,195 kilomter worden gelopen. Niets speciaal zal u denken, ware het niet dat ene Mieke De Craene uit Doornzele meedoet. FotoTim wenst haar dan ook veel succes.

Je kan de belevenissen volgen op deze website.

 

Vuurdoop voor Mieke De Craene

Mieke De Craene kon zich al vorig jaar in de Half Ironman van Monaco kwalificeren. De 33-jarige Evergemse dwong daar haar selectie af met een tweede plaats in haar leeftijdscategorie.
‘Dat was toen totaal onverwacht’, vertelt De Craene, die nog geen drie jaar met triatlon bezig is. Voor De Craene, die samen met Inge Van Cauwenberghe de nationale vrouwelijke delegatie uitmaakt, wordt het dan ook de vuurdoop op de langste afstand.

‘Ik stel mijn verwachtingen dan ook niet te hoog: een tijd onder de twaalf uur zou al mooi zijn. Om de overgang minder bruusk te maken, nam ik enkele maanden geleden deel aan de driekwart van Stein, waarin ik als zesde eindigde. Daar heb ik dan veel uit geleerd, vooral op het gebied van de bevoorrading. Op water alleen kan je een dergelijke wedstrijd niet tot een fatsoenlijk einde brengen.’

De Craene droomt al jaren van de Hawaïaanse Ironman.

‘Toen ik als tiener nog maar amper degelijk kon fietsen en lopen, liet de gedachte me niet los om ooit eens op het mythische eiland te geraken. Zo gefascineerd was ik door de beelden op televisie. Maar nu is het eindelijk zo ver!’

Levensgezel Kurt Vanhaverbeke bewoog hemel en aarde om eveneens zijn kwalificatie binnen te halen maar zowel in het kletsnatte Zürich als in Sherborne liep het mis.

Vanhaverbeke maakte de reis mee als supporter en coach. ‘Bij de aankomst in Hawaï was er eventjes paniek toen bleek dat de fietsen niet meegekomen waren. Gelukkig kwam een paar dagen later alles in orde.’ (gow)

Bron: Nieuwsblad.be

 

She did it!!!

(in 11:21:35)

Geproficiateerd.

 

Mieke heeft het zelfs gehaald tot op youtube 🙂

 

Foto © FotoTim.be


Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.