Kuhlmannschouw opgeblazen [+video]

Donderdag 20/05 om klokslag 12u30 werd de bekende Khulmannschouw in Rieme opgeblazen. Enkele tientallen kijklustigen verzamelden aan het kanaal in Zelzate. De Khulmannkaai (N474) was kort afgesloten voor alle verkeer.

De explosie was goed te horen in de wijde omgeving, de schouw viel nadien langzaam neer op de voorziene plaats. Een kleine stofwolk steeg op in de lucht.

Sinds 2013 wordt het zwaar vervuilde terrein gesaneerd, de schouw is nog een van de weinig overgebleven gebouwen op de site. De schouw is in de wijde omgeving al decennia lang een herkenningspunt. De schouw was 50 jaar oud en was ongeveer 130m hoog.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.