Windmolen in aanbouw staat te tollen, technici krijgen situatie onder controle. [+ Video]

Bij de opbouw van de 2de windmolen op de terreinen van Jan De Nul in Zelzate is er de afgelopen nacht iets misgelopen waardoor de paal sterk aan het tollen was. Er was ook een tikkend en schurend geluid waar te nemen. Ongeruste buurtbewoners namen contact op met de hulpdiensten, waardoor de brandweer zich ter plaatse van de situatie kwam vergewissen, maar kon weinig doen. De technici konden rond 15u een grote ‘bal’ aan de bovenkant in de paal laten vallen (zie filmpje @2.35min) met daaraan 2 touwen. De 2 touwen werden nadien op de grond vastgemaakt en opgespannen, zodat de bewegingen in de paal steeds minder werden. ongeveer 15min later stond de paal helemaal stil. De Sint Anthoniekade en Stekkerweg werden door de Nederlandse politie uit voorzorg afgesloten tijdens de werken.
UPDATE: ’s Avonds werd een deel van de paal gedemonteerd wegens de verwachtte wind.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.