Wandeling door bevergebied in Achouffe (Vallei van de Feeën) (7km)

Vlakbij de de brouwerij van Achouffe vertrekt een wandeling langs verschillende beverdammen. De Wandeling is een goede 6km lang. Wij maakten nog een extra lusje door het dorpje. Parkeren kan op één van de verschillende parkeerplaatsen in het dorp.  De wandeling begint vlakbij de brouwerij en is goed uitgepijlt. We volgen de pijltjes met een witte rechthoek op een blauwe achtergrond. Al snel loop je vlak langs verschillende dammen die door de bevers zijn aangelegd in het riviertje (Ruisseau de Chevral). Na een goede kilometer gaat de wandeling vrij steil het bos in, om opnieuw af te dalen richting een andere riviertje (Ruisseau de Martin-Moulin). Ook hier zijn de sporen van de bevers goed zichtbaar. Af en toe moet je wat klauteren, maar het is zeker de moeite waard. Zorg dat je schoenen hebt die tegen water kunnen.

  • Vertrekpunt: Brouwerij Achouffe, Achouffe, provincie Luxemburg (kaart en site).
  • Wandelroute 27 (witte rechthoek op een blauwe achtergrond)

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.