Uitwaaien op Walcheren tussen Ritthem en de Westerschelde

De wandeling gaat in een boog om en door Ritthem. Je hebt een mooi beeld van de Westerschelde met de grote bedrijvigheid in de haven. Op de dijk langs het water waait het altijd. Je komt langs het fort Rammekens, het oudste zeefort van West-Europa. Het dateert uit 1547 en speelde ooit een belangrijke rol in de maritieme geschiedenis van Zeeland. Er is het Inundatiemonument, ter herinnering aan het geallieerde bombardement op de Duitse stellingen aan de Scheldemond. In Ritthem kan je even uitrusten vlakbij de mooie kerk. Langsheen het parcours staan de koeien en schapen rustig te grazen in de wei.

Meer info over de wandeling: https://www.anwb.nl/wandelen/routes/uitwaaien-op-walcheren

Foto's © FotoTim.be

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.