Russische onderzeeër passeert in Zelzate

Vrijdagavond 14 juni passeerde een Russische duikboot op het kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate. De onderzeeër lag jarenlang in Zeebrugge als museum, maar de kosten om hem de herstellen waren de hoog. Daarom werd besloten om hem te slopen bij een bedrijf in de Gentse haven. De duikboot gesleept door 3 slepers en enkele pompen zorgden ervoor dat hij niet onder water ging. De gerecycleerde materialen worden opnieuw als grondstof gebruikt bij Arcelor Mittal. De laatste vaart van de boot lokte enkele tientallen kijklustigen.

De boot is 60 jaar oud en kreeg de naam Foxtrot. Er was plaats voor 75 bemanningsleden.

Foto's © FotoTim.be

 

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.