Brand in loods bedrijvenzone Kloosterbos te Wachtebeke.

Woensdagavond 11 juli 2018 omstreeks 22u30 brak er een zware brand uit in een loods op het bedrijventerrein ‘Kloosterbos’ te Wachtebeke, net op de grens met Zelzate. De loods is gelegen aan de Gebroeders Naudtslaan, ter hoogte van de op- en afrit van de E34, achter het Texaco tankstation.

Buurtbewoners hoorden enkele luide knallen en al snel stegen er zwarte rookwolken op uit één van de loodsen. De brandweer van Zone Centrum (Post Zelzate, Post Assenede, Post Lochristi en Post Gent) kwam met verschillende brandweerwagens ter plaatse. Er kwam ook versterking vanuit Nederland, waar brandweermannen vanuit Westdorpe, Koewacht zelfs Terneuzen ter plaatse kwamen. Omstreeks middernacht was de brand onder controle, maar de brandweer zal nog geruime tijd moeten nablussen.

In de loods stonden voertuigen en machines van een verhuurbedrijf gestockeerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Bij de blussingswerken raakte een brandweerman lichtgewond door een kleine ontploffing.

Politiezone Puyenbroeck kwam met verschillende ploegen ter plaatse. De op- en afrit van de E34 was enkele uren afgesloten voor alle verkeer.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.