Big Jump Overledebrug Moervaart Wachtebeke

Zondag 10 juli 2011 was er voor de 2de keer de big jump in Wachtebeke. Big Jump is een actie voor iedereen die propere en levende rivieren wil. Op precies 15u springen in heel Europa duizenden mensen in rivieren, waterlopen en meren om te tonen dat ze wakker liggen van proper water – én dat ze daar iets willen aan doen.

Big Jump wil de Europese kaderrichtlijn water meer bekendheid geven. Die kaderrichtlijn wil tegen 2015 alle Europese waterlopen ecologisch in een ‘goede toestand’.
Een ambitieuze doelstelling die moeilijk te bereiken is zonder steun van het brede publiek.

Dit jaar was de opkomst kleiner dan vorig jaar, maar de afwezigen hadden ongelijk. Ter hoogte van de Overledebrug over de Moervaart in Wachtebeke sprongen een 50-tal deelnemers in het water om een 200 meter te zwemmen. Het had een temperatuur van ongeveer 19-20°C.   Nadien konden ze zich afdrogen met een handdoek, die geschonken werd door De Morgen en Aquafin. Brandweer Zelzate was ter plaatse met een boot om alles veilig te laten verlopen.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.