Beperkte wateroverlast in Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke-Waas

Door de hevige regenval in het weekend van 13 en 14 november 2010 ontstond er in het volledige land wateroverlast. De gemeentes Zelzate, Wachtebeke en Moerbeke-Waas bleven grotendeels gespaard. In Zelzate was er weinig of geen overlast. In Moerbeke werd het peil van de Moervaart angstvallig in de gaten gehouden. Het water kwam bijna gelijk met de vele bruggetjes. De brandweer van Zelzate bedeelde preventief zandzakjes, maar de Moervaart trad niet buiten haar oevers. In Wachtebeke liep een deel van Ramonshoek onder water. De brandweer was het hele weekend in de weer met water wegpompen. De schade bleef beperkt tot enkele ondergelopen kelders. De Zuidlede (die door Puyenbroeck stroomt) trad niet buiten haar oevers. In de loop van zondagavond en maandag trok het water langzaam weg.


Foto’s © FotoTim.be + ingezonden foto’s
Tekst © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.