Schoolmeisje sterft onder vrachtwagen in Wachtebeke

De vrachtwagenchauffeur die woensdagmorgen 31 maart 2010 een 9-jarig schoolmeisje doodreed in het centrum van Wachtebeke, had het meisje ‘moeten kunnen zien’. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van een verkeersdeskundige van het Gentse parket.

‘De chauffeur was wellicht meer gefocust op de voorkant van zijn vrachtwagen, omdat hij een wijde bocht moest nemen om een straat in te rijden’, zegt het Gentse parket. ‘Hij had het meisje moeten kunnen zien.’

Het meisje reed iets voor 8 uur op haar fiets in de Stationsstraat naar haar school. Op het kruispunt Smishoek werd ze gegrepen door een zware vrachtwagen die richting Zelzate afsloeg. Het kind viel van haar fiets en overleed ter plaatse.

Uit het onderzoek bleek dat het niet om een typisch dodehoekongeval gaat. De deskundige stelde ook vast dat het fietsende meisje nog probeerde uit te wijken, maar daarna onder de wielen van de vrachtwagen is terechtgekomen.

Na het ongeval werd de bestuurder, een 62-jarige man uit Wetteren, in shock naar het ziekenhuis overgebracht. Het parket trok zijn rijbewijs in. Slachtofferhulp gaf bijstand aan de klas van het overleden meisje.

Bron: nieuwsblad.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.