Politie opent vuur nadat wagen op hen inrijdt in Zelzate.

Agenten van de lokale Politie Puyenbroeck hebben vanochtend in Zelzate twee schoten gelost nadat een wagen op hen dreigde in te rijden. De kogels raakten de auto niet. Twee jonge Noord-Frnse waren in Antwerpen drugs gaan kopen.

In de nacht van zaterdag 20 maart 2010 merkte de wegpolitie in Gentbrugge een verdachte wagen op. De agenten gaven de bestuurder het signaal om de politiewagen te volgen, wat de verdachte wagen ook deed. Net voor de politiepost maakte de bestuurder echter rechtsomkeer en reed terug de E17 richting Kortrijk op.

Spookrijden op oprit
De Skoda Fabia haalde pieksnelheden tussen 170 en 180 kilometer per uur. In een poging de politie af te schudden verliet de wagen spookrijdend de snelweg via de oprit. Daarop zette de wagen koers richting R4 naar Zelzate.

Volgas
Nadat de chauffeur verschillende keren door het rood licht reed, stootte hij in Zelzate op het versperde kruispunt van de Traktaatweg en de Kennedylaan. De Fabia vertraagde eerst, maar gaf toen opnieuw gas, waarna een agent twee kogels afvuurde. Die raakten het voertuig of de inzittenden niet, maar de auto belandde wel in de gracht.

300 gram wiet
De twee Noord-Franse inzittenden (23 en 25 jaar oud) werden gearresteerd en verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter. Uit het onderzoek bleek dat ze 1.000 euro cash in hun wagen hadden en ter hoogte van Kruishoutem een zak met 300 gram cannabis uit het raam gooiden. Ze verklaarden de drugs in Antwerpen te hebben gekocht.

 

Foto © FotoTim.be

Bron: hln.be

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.