Geboorte giraf Beekse Bergen

Tijdens het bezoek aan Safaripark Beekse Bergen op vrijdag 28 Augustus werd er een baby giraf geboren. Enkele honderden bezoekers hadden vanaf de bus-, auto- en wandelroutes goed zicht op de bevalling. Giraf Yonina beviel van een dochter, die de naam Mbili kreeg.

’s Morgens was eveneens een giraf bevallen, het is voor het eerst in de 41-jarige geschiedenis van Safaripark Beekse Bergen dat er twee girafjes op één dag zijn geboren.

Bij giraffen is er vanaf de geboorte een hechte band tussen de moeder en haar jong. Tijdens de eerste dagen na de geboorte blijft een jong veelal binnen tien meter afstand van de moedergiraf. In de vrije natuur wordt het aantal Rothschildgiraffen geschat op nog maar vijfhonderd dieren. Diverse Europese dierenparken spannen zich in om deze soort van hun voortbestaan te verzekeren. Op dit moment leven er in Europese dierenparken circa 250 Rothschildgiraffen die in een streng managementprogramma worden gehouden.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.