Werkzaamheden aan Zelzatebrug

Zelzate brug

Zelzate brug

Van 6 juli tot en met 16 augustus 2009 zal het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid werkzaamheden uitvoeren voor de vernieuwing van de elektromechanische uitrusting van Zelzatebrug over het kanaal Gent-Terneuzen.

verkeerssituatie

Gedurende deze 6 weken zal de brug onderbroken zijn voor alle wegverkeer. Het scheepvaartverkeer moet rekening houden met 11 stremmingen van elk 6 uur. Het tijdstip van deze stremmingen wordt in overleg met de havenkapiteinsdienst bepaald.

Om de hinder tot een minimum te beperken, worden de werkzaamheden in de vakantieperiode uitgevoerd.

Omleiding wegverkeer

Het wegverkeer zal gedurende de onderbreking omgeleid worden via Zelzatetunnel. ADR-verkeer zal er tijdelijk worden toegestaan.

Veerdienst

Voor fietsers en voetgangers wordt een veerdienst tussen de Groenstraat en de Beneluxlaan verzorgd, alle dagen van 4u30 tot 23u20 met een onderbreking van 11u00 tot 11u10 voor onderhoud.

Doel van de werkzaamheden

De huidige elektromechanische uitrusting van Zelzatebrug is inmiddels meer dan 20 jaar oud, sommige onderdelen zelfs meer dan 40 jaar. Bovendien doen zich steeds meer defecten voor door de ouderdomssleet op de apparatuur. Gezien het belang van de brug voor continue zeescheepvaart en vlot wegverkeer is de betrouwbare werking van de installatie uiterst noodzakelijk. Het is dan ook aangewezen om het geheel van de elektromechanische uitrusting te vernieuwen, met uitzondering van de cilinders die reeds in 2005 gereviseerd zijn.

Bron: Zelzate.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.