Zinkend schip Gent-Zeehaven

In Gent-Zeehaven is op 14 februari 2008 een zeeschip in aanvaring gekomen met een binnenschip. Het zeeschip liep beperkte schade op, de brandweer verhinderde dat het binnenschip zinkt. De botsing gebeurde rond 4.30 uur op het kanaal Gent-Terneuzen in Gent-Zeehaven, ter hoogte van de koeltoren van Electrabel aan de Moervaart. Het zeeschip Swalinge, een klein zeehandelsschip van zo’n 100 meter lang dat vaart onder Nederlandse vlag, kwam er in aanvaring met een Belgisch binnenschip van dezelfde lengte. Volgens de scheepvaartpolitie is het binnenschip een duwcombinatie: een duwboot die een duwbak voortstuwt. Niemand raakte gewond maar de duwcombinatie werd zwaar beschadigd en maakte water e achterzijde van het vaartuig zat zo’n 2 meter onder water. Hetschip werd lateropde dag weggesleept naar een dok. De schade aan het zeeschip is beperkt. De brandstoftanks van beide schepen zouden niet geraakt zijn, maar uit voorzorg werden oliebomen op het water gelegd. Omdat het kanaal Gent-Terneuzen in Gent-Zeehaven breed genoeg is, is er voorlopig geen hinder voor de scheepvaart.

De scheepvaartpolitie vermoedt dat het ongeluk veroorzaakt werd door de dichte mist.

Foto's © FotoTim.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.