Ongeval E34/N49 Assenede Oosthoek

Een Nederlandse vrachtwagenbestuurder is maandagmorgen 28 september 2009 levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval op de N49/E34 in Assenede. De man reed achteraan in op een andere vrachtwagen. Door de mist had hij vermoedelijk zijn voorligger niet zien afremmen, zegt de lokale politie.

Het ongeval gebeurde rond 9.15 uur op het kruispunt van de N49 en de straat Oosthoek. Op de N49 stond een vrachtwagen in de richting van Antwerpen voor het rode licht. De Nederlandse chauffeur van de andere vrachtwagen reed op zijn voorligger in.

De chauffeur zat ruim een uur lang gekneld in zijn cabine. Hij moest door de brandweer bevrijd worden en werd in levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de eerste truck bleef ongedeerd. De N49 was tot de middag versperd op de plaats van het ongeval. Er was een plaatselijke omleiding. Het parket gaf een verkeersdeskundige de opdracht de omstandigheden verder te onderzoek.

Foto's © FotoTim.be

UPDATE: Het ongeval waarbij een Nederlandse vrachtwagenbestuurder levensgevaarlijk gewond raakte op de N49 in Assenede, is te wijten aan de dichte mist. Dat heeft een verkeersdeskundige van het Gentse parket vastgesteld.Op de N49 stond een vrachtwagen in de richting van Antwerpen voor het rode licht. De Nederlandse bestuurder van de andere vrachtwagen reed achteraan in op zijn voorligger. Op het moment van het ongeval was er een dichte mist waardoor de man de andere vrachtwagen niet had zien afremmen, zegt het parket.

Bron: nieuwsblad.be & hln.be

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.