Werken kruispunt Cosmos (R4-N449) in Zelzate: fase 1

Werken kruispunt Cosmos (R4-N449) in ZelzateSinds begin deze week zijn de voorbereidende werken gestart voor de heraanleg van het kruispunt ‘Cosmos’ te Zelzate. Het drukke kruispunt ter hoogte van OCAS en hotel JFK staat bekend als heel gevaarlijk. De laatste jaren gebeurden er al verschillende zware ongevallen. De werken zullen voor heel wat verkeershinder zorgen in en rond Zelzate en Wachtebeke.

 

De werken zullen duren tot midden 2014 en kosten in totaal meer dan 5 miljoen Euro. Het is een van de eerste werven op de R4-oost die ervoor moet zorgen dat het volledige traject veiliger wordt. Gelijktijdig zijn er werken in Desteldonk en Oostakker. Later worden nog andere kruispunten onder handen genomen, waaronder de kruispunten in noordelijke richting in Zelzate.

cosmos_nieuw

© Agentschap Wegen en Verkeer

 

Er werd gekozen om een grote rotonde aan te leggen (zie afbeelding). Op een rotonde is er geen kruisend verkeer, wat momenteel voor gevaarlijke situaties zorgt. Voor de fietsers worden er 2 tunnels aangelegd, zodat deze zich niet op de rijbaan moeten begeven om over te steken. De rotonde wordt verhoogd aangelegd, zodat er in de fietstunnels geen niveauverschil is.

© Agentschap Wegen en Verkeer

© Agentschap Wegen en Verkeer

 

De werken zijn ingedeeld in verschillende fases. In een eerste fase wordt er gewerkt in de rijrichting van Zelzate. Het doorgaand verkeer moet in beide richtingen over 1 rijstrook. De N449, Gebroeders Naudtslaan, wordt volledig afgesloten. Verkeer van en naar Wachtebeke moet omrijden via Sint-Kruis-Winkel. Om sluikverkeer te vermijden wordt ook de Akker ter hoogte van Zelzate afgesloten.

Verkeer dat uit Gent komt kan de R4 niet dwarsen richting E34/industriepark Rosteyne. Dat verkeer moet verder rijden richting Zelzate en ter hoogte van de Rijkswachtlaan omkeren. Op die plaats wordt een tijdelijk keerpunt gemaakt, en het kruispunt wordt beveiligd met verkeerslichten.

Deze eerste fase duurt tot augustus 2013.

Via deze website zal u de werken kunnen volgen door geregelde foto-updates. Onderstaand al enkele foto’s van de voorbereidende werken op het weiland tussen de R4 en de Gebroeders Naudtslaan.

Foto's © FotoTim.be

Bron: wegenenverkeer.be

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.